Dinamik web sitesinin özellikleri nelerdir?

  • 12 Ekim 2022
  • Vovo Media
  • 5 min read

DİNAMİK WEB SİTESİNİN ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Bu gün çağımızın en önemli sektörlerinden biri haline ve kazanç kapısı haline gelen internetle ilgili Dinamik Web sitesinden bahsedeceğiz. Web sitesi denildiğinde akla gelen dinamik ya da statik web sitesi olarak adlandırılan iki seçenek vardır. Alt yapı, sunucu bağlantıları, müşteri etkinliği, admin panel imkanları ve dinamiklik yetenekleriyle bir web sayfasının dinamik veya statik olduğunu söylenebilir. Son zamanlarda statik alt yapıda bir web sitesi daha az miktarda görüntülendiği gibi çokça internette arandığından bu gün bu konuyu incelemek istedik.

Dinamik web sitesi genellikle .asp .php gibi çeşitli dillerde alt yapıya sahip olan, aktif veri tabanı kullanılan, sunucu giriş çıkışları daha sık olan, görüntüleyenler ile bilgi alışverişi yapan ayrıca kullanıcıya etkileşim ayrıcalığı veren bir admin yani yönetim profilini sahibine sunan web sitesi türüdür. Şu yıllarda yayınlanan web sayfalarının çok büyük çoğunluğunu dinamik web siteleridir. Bu tarz web sayfaları her hangi bir yazılım yada programlama dili bilmeyi gerektirmeden de kontrol edilebilir. Aktif ve güncel veri girişi, İçeriklerde sık sık güncelleme, fotoğraf ve video gibi medya ekleme çıkartma gibi işlemler dinamik web sitesi için hayli basit ve çabuk yapılabilen işlemlerdir. Ayrıca bütün yapılan işler içinde bilgisayarınız da ekstra bi web dizayn uygulamasına da gerek yoktur. Admin panelinin aracılığı ile dinamik web sayfası veri giriş çıkış işlemlerini sağlayabilir ve güncelleyebilirsiniz. Ve dinamik web sitesi menüler, dizayn, yol gösterici, city map ayrıca Google entegrasyon tarzında yönetim işlemleri ve bir sitenin diğer siteler ile etkileşimleri daha efektif ve pratik olacak biçimde kontrol edilebilir. Dinamik web sitesi sizin için teknik yardım ve de yönetim sayfası uygulamalarına çok büyük avantajlar sağlayan yapıtlardır. Mesela WordPress web sayfaları dinamik web sitesi için örnek gösterilebilir. Bunlardan en bilinenler Sahibinden, Hepsiburada,  Trendyol , N11  bu siteler dinamik web sitesi örnekleridir.

Dinamik internet sitesinin sizlere sunmuş olduğu bazı avantajlar vardır. Bu avantajlar;

·       Bir yönetim paneline sahiptir.

·        Web sitesinin güncellenmesi daha pratik ve hızlıdır.

·        Görüntüleyenler ile etkileşim en yüksek seviyededir.

·        Kontrol etmek ve değişiklik yapmak için programlama yada programlama dili bilmeye gerek yoktur.

·        Büyük projelerin dizaynı tanıtımı ve veri kontrol bakımından son derece elverişlidir.

·        Veri ve dizayn olarak büyümeye ve geliştirilmeye elverişlidir.

Dinamik web sitesinin avantajlarının yanında dezavantajları da bulunmaktadır.

Her güzelin kusurları olduğu gibi Dinamik Web Sitelerinin de dezavantajı vardır. Sunucu ile sürekli bir etkileşim içinde olması ve kaynak kullanımı dolayısıyla daha yavaştırlar.

En baştan veya sadece sizin için olan dinamik web sitesi projeleri statik web sitesine göre daha masraflı ve dizaynı açısından yapımı biraz daha fazla zaman ister.

Siber açıdan güvenlik zafiyetlerine daha açıktır.

Dinamik web sitesinin fiyatları farklıdır. Günümüzde Web dizayn ücretlendirmesini etkileyen bir çok etken vardır. Seçeceğimiz web tasarım işinin içindeki isteklerimiz ve programlarla çıkardığı eleman ihtiyacı nedeniyle fiyatlandırma işlemi doğru orantılı diyebiliriz. İnternette bu konuda en çok aranan başlıklardan biri de dinamik ve statik web sitesi için maliyetlerdir. Seçtiğimiz web sitesi için ilk maliyetler açısından düşünülür ve statik web sitesi dinamik web sitesine oranla daha az maliyetli olabilir. Sonuç olarak daha az kişiye yönelik, daha az elemente ihtiyaç duyar. Ama işlev performans ve getiri olarak düşünüldüğünde dinamik web sitesi dinamik web sitesine göre daha iyi bi yatırım aracı olarak düşünülebilir. Dinamik web sitesi devamlılık, uzun vadede yenilenme hızı nedeniyle teknik destek maliyetleri için bütçenin aşırıya kaçmaması, kolay ulaşılabilir teknik destek, verilerin güvenliği görüntüleyenlerin veri değişikliklerinin, bir yeni web dizaynı açısından daha az maliyetli şekilde sunulması benzeri nedenlerle dinamik web siteleri yatırım olarak uzun vade de daha akıllı akıllıca denebilir.

Dinamik web sitelerinin maliyetlerini en çok yükselten etken tasarıma ücretli bir programlama aracına ihtiyaç duyulmasıdır. Kişi yada kuruluş için özel amaçla bir web sitesi yapımı gerekmiyorsa ücretli yazılım kullanmak yerine WordPress ve benzeri bedava yazılım ile harcanacak parayı çok daha düşürmek mümkündür. Program maliyeti gerekmediği için dinamik web sitelerinin maliyetleri de aynı oranda uygun olacaktır.

Leave a Reply

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir